Slapend rijk worden, kan dat?

Training Basis in Beleggen

Ben jij jong en nieuwsgierig? Of ben jij ouder van een kind dat graag nieuwe dingen uitprobeert? Wil je meer weten over beleggen?

 

 ……. dan is deze training vast iets voor jou.

Wat is het resultaat van deze training?

Deze training gaat je inzicht geven in de basis van beleggen. Na het volgen van deze training weet je waar je kunt beginnen als je wil gaan beleggen. Je leert bijvoorbeeld wat er nodig is om bewust te kunnen kiezen of je wel of niet gaat beleggen en waar je informatie kunt vinden om een afgewogen keuze te kunnen maken.

Het doel is dat je na het volgen van de training zelf in staat bent om veilig en verantwoord te beleggen en daarbij bewust te kiezen voor beleggingen, die bij je doelstelling en bij jou passen. Dat geeft je de nodige rust en behoedt je voor onverwacht verlies van geld. Zo verdien je de prijs van deze training al snel weer terug.

Het kan natuurlijk ook zijn dat je na deze training tot de conclusie komt dat je niet wil gaan beleggen. Dat is ook een prima resultaat en een bewuste keuze. Daarmee kun je dit onderwerp parkeren en weet je dat je niet meer zenuwachtig hoeft te worden van allerhande posts op social media over beleggen. Zo levert deze training voor jou op dat je je voorlopig niet meer druk hoeft te maken over het onderwerp beleggen.

Hoe gaan we dat resultaat bereiken?

De training bestaat uit 2 bijeenkomsten van circa 5 kwartier. Na inschrijving krijg je wat vragen toegestuurd, zodat je je al een beetje kunt voorbereiden. Tijdens de eerste bijeenkomst besteden we aandacht aan je persoonlijke doelstelling, ga je aan de slag met voor jezelf helder(der) krijgen wat belangrijk voor je is op het gebied van beleggen, krijg je informatie over hoe het werkt met beleggen en waar je informatie kunt vinden. Je krijgt een huiswerkopdracht mee voor de tweede bijeenkomst. In die tweede bijeenkomst gaan we de huiswerkopdracht bespreken en verder inzoomen op keuzemogelijkheden waar je je geld in kunt beleggen. De resultaten van de huiswerkopdracht van alle deelnemers krijg je mee.

In de bijeenkomsten is een aantal actieve werkvormen opgenomen, zodat je concreet met het onderwerp aan de slag bent.

Praktische-geldzaken-header-home

Wat ga jij doen om het resultaat te bereiken?

Het is nuttig om als voorbereiding op de eerste bijeenkomst na te denken over vragen als: Waarom wil ik beleggen? Wel doel wil ik met beleggen bereiken? Hoeveel ben ik bereid daarvoor te betalen? Hoeveel risico durf ik te nemen?

Tussen beide bijeenkomsten in heb je huiswerk om concreet uit te zoeken hoe het werkt bij een door jou gekozen beleggingsorganisatie.

 

Hoeveel tijd vraagt deze training?

De trainingen zelf duren 1 uur per keer. Met opstart en afsluiting kun je het best 1 uur en 15 tot 30 minuten reserveren per bijeenkomst. De voorbereiding op de eerste bijeenkomst vraagt een investering van maximaal zo’n 30 minuten. Voor de opdracht voor de tweede bijeenkomst heb je 1-2 uur nodig.

Alles bij elkaar vraagt de hele training dus een investering van ongeveer 5 uur.

 

Voor wie is deze training zinvol?

Deze training is zinvol voor beginnende beleggers en voor diegene, die overwegen om te gaan beleggen en een bewuste keuze willen maken om dat wel of niet te gaan doen.

Qua leeftijd kan dus iedereen aan deze training mee doen. Inmiddels is de training een aantal keren gegeven aan jongeren, vriend(inn)engroepen, aan ouders met hun (twintigers) kinderen.

 

Hoe past deze training in financiële zelfredzaamheid?

  • Competenties Nibud

 

Wat kost deze training?

Voor de hele training vragen we een introductieprijs van € 50 per persoon.

Training aanvragen?

Hulp Nodig?