Waar wil je meer over weten?

Trainingen

Wat bieden we aan?

Wij bieden (online) trainingen aan over alledaagse onderwerpen op het gebied van geldzaken. Onderwerpen, waar iedere Nederlander mee te maken heeft. Die trainingen bestaan over het algemeen uit 2 bijeenkomsten per onderwerp. Dat biedt de mogelijkheid om in de praktijk concreet aan de slag te gaan en te oefenen met de informatie die je in de eerste bijeenkomst hebt ontvangen. En dat is dan weer de basis om in de tweede bijeenkomst op verder te bouwen. Iedere bijeenkomst duurt ongeveer 5 kwartier.

Verder zijn de trainingen zo opgebouwd dat je na de tweede bijeenkomst de geldzaken over het betreffende onderwerp zelf bewust en slim kunt regelen. Handig, toch?

Voor wie zijn de trainingen bedoeld?

Praktische Geldzaken wil vooral jongeren wegwijs maken met geld. Zodra je 18 wordt vinden we in Nederland dat je financieel zelfstandig bent. Dat betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor al je geldzaken. Dat is best een grote verantwoordelijkheid. Zeker als je nog een opleiding volgt en nog niet veel inkomen hebt. Hoe handig is het dan om slim met geld te zijn.

Behalve jongeren krijgen we ook ouders in de trainingen. Met alle wijzigingen, die er steeds weer zijn kunnen ouders af en toe ook praktische informatie over geldzaken gebruiken. Zo blijven ze bij en voorkomen ze dat ze onbedoeld in valkuilen stappen.

Wat we ook zien is dat gezinnen deelnemen aan de trainingen. Zo steekt iedereen in het gezin weer wat op over het handig regelen van geldzaken. En daarnaast bevordert het binnen het gezin ook dat er gepraat wordt over geld(zaken). Zo hoor je als kind nog eens hoe je ouders tegen zaken aankijken en hoe zij financieel zelfstandig zijn geworden. Leuk toch?

Wat deelnemers zeggen

Waar wil je meer over weten?

De trainingen

18 en 100% financieel zelfstandig

Wat betekent het voor je geldzaken om 100% verantwoordelijk te zijn? Dat gaat over zelf je bankzaken regelen, een zorgverzekering afsluiten en betalen, zelf contracten mogen afsluiten dus helemaal zelf bepalen waar je je geld aan uitgeeft!

Online

Op locatie

Incompany (op aanvraag)

Praktische-geldzaken-□ Zoektocht naar dé zorgverzekering

Zoektocht naar dé zorgverzekering

Welke risico’s op ziektekosten wil jij verzekeren? Hoe werkt een zorgverzekering? In deze training gaan we dat en veel meer uitzoeken, zodat jij tijdens deze training de zorgverzekering vindt, die voor jou het beste past.

praktische-geldzaken-Test op (zorg)toeslag

Test op (zorg)toeslag

Als je 18 wordt ben je verplicht zelf een zorgverzekering af te sluiten. Dat kost al gauw ca €120 per maand. Voor wie weinig inkomen heeft, heeft de overheid bedacht dat je van de overheid geld kunt krijgen als compensatie. Dat heet zorgtoeslag. Hoe dat werkt en hoe je die toeslag regelt, leer je in deze training.

Studeren op studiefinanciering

Studeren op studiefinanciering

Wil je weten wat de mogelijkheden van studiefinanciering zijn en welke consequenties lenen voor je opleiding heeft? Dan is deze training iets voor jou.

Weetjes over werk; arbeidscontract en loonstrook

Je leert een arbeidscontract lezen en begrijpen en kunt na deze training beoordelen of je loonstrook een juiste vertaling is van de afspraken in je arbeidscontract.

Basis van belastingaangifte

Basis van belastingaangifte

Heb je een baantje of misschien wel verschillende baantjes (gehad)? Of heb je onregelmatig inkomsten gehad? Dan is het zeker de moeite waard om na te gaan of je mogelijk te veel belasting hebt betaald. In deze training leer je wat je nodig hebt om belastingaangifte te doen en ga je die aangifte (op proef) ook zelf doen.

Basis in beleggen

Basis in beleggen

Weet jij wat je kunt doen als je je wil gaan beleggen? In deze training leer je zelf in staat te zijn om veilig en verantwoord te beleggen. Dat betekent bewust kiezen voor beleggingen, die bij je doelstelling en bij jou passen

Waarde van wonen

Waarde van wonen

Op jezelf wonen; hoe kom je aan woonruimte, wat kost het, hoe zit het met huurtoeslag. Dat zijn zaken waar je mee aan de slag gaat.

Grip op je geldplan

Grip op je geldplan

Inzicht krijgen en houden in je inkomsten en uitgaven en hoe je daar invloed op uit kunt oefenen, dat is het doel van deze training.

Hulp Nodig?