Even voorstellen!

Marian Verhaegh

Ooit wilde ik leerkracht worden. Ik had me aangemeld bij de Pabo, werd aangenomen en toen besloot ik een economische opleiding te gaan volgen. Afijn, jarenlang verdiende ik de kost in het financiële werkveld. De eerste 20 jaar als werknemer in verschillende functies bij grote organisaties en daarna nog enkele jaren bij een klein adviesbureau. Die laatste stap bracht mij dichter bij de klant. De rode draad door dit deel van mijn werkzame leven was: steeds nieuwe stappen zetten, omdat de organisaties waar ik werkte voor een nieuwe uitdaging stonden.

Ondertussen was ik ook moeder geworden en leerde ik onze kinderen om te gaan met geld.

Er volgde een nieuwe uitdaging voor me: ik werd ondernemer en wilde in zorg, welzijn en onderwijs mijn steentje bijdragen. En zo kwam ik eens als gastdocent op een MBO-school terecht. Een mooie plek om jongeren bagage mee te geven en ze te leren praktisch hun alledaagse geldzaken te regelen. Ineens stond ik midden in de wereld van jongeren en hun uitdagingen. De werkelijkheid bij berichten in het nieuws over hoe jongeren in deze tijd financieel zelfstandig moeten worden, was ineens heel dichtbij. Ik zag de onervarenheid, worstelingen en jongeren in valkuilen stappen waarmee ze flink leergeld betaalden. En thuis aan de keukentafel hoorde ik de kinderen steeds vaker zeggen dat ze vrienden en vriendinnen met vragen over geldzaken wel naar mij zouden sturen.

Dat was het zetje dat ik nodig had om meer werk te maken van het ontwikkelen van goede trainingen.

Beide werelden zijn voor mij nu bij elkaar gekomen. Mijn kennis en ervaring met geldzaken zet ik nu in om anderen wegwijs te maken met geld. Hoe mooi is het om jongeren te helpen financieel zelfstandig te worden zonder in al te veel of te grote valkuilen te stappen? Ik ga ervoor! Doe jij mee? Van harte welkom.

Marian Verhaegh -over ons

Wat relaties zeggen

Hulp Nodig?